CAPTCHA afbeelding

Stichting Monarch

Initiatiefnemer voor het plaatsen van struikelstenen in Gennep is de Stichting Monarch, die in 2017 achter de schermen begon met de voorbereidingen hiervoor. Zoals contact leggen met de Stolpersteine-organisatie, toestemming van de gemeente verkrijgen en informeren van de huidige pandeigenaren waar de steentjes geplaatst gaan worden.

We zijn nog op zoek naar aanvullend materiaal en ook foto’s van de Gennepse Joden van de 40-er jaren, om het verhaal te ver-volledigen en zo mogelijk ook van beeldmateriaal te voorzien. Alle beschikbaar gestelde materiaal wordt gescand en geretourneerd, eventuele verhalen worden genoteerd. We missen bv nog foto’s van ongeveer de helft van deze Joodse Gennepenaren. U kunt daarvoor contact opnemen met deze website.

© Copyright

De foto’s van personen zijn ons door meerdere personen toegestuurd. De oorspronkelijke eigenaar of maker konden we in de meeste gevallen niet achterhalen. Wie van mening is dat hij/zij ten onrechte niet vermeld is, wordt verzocht met ons contact op te nemen.

Bekende bronnen: Miriam van Leeuwen, Mies Mooren, Wiel van Dinter, Tonny Wilbers, Henk Jaspers, Dorry Smeets, Riek Achterberg, Mariet van Arensbergen, Rijksdienst Cultureel Erfgoed, Jan Wessels (ansichtkaarten)